Van Litebit naar Bitvavo overstappen

✅ Crypto overzetten Uitleg | Litebit stopt

Een knallend nieuwtje in cryptoland! Litebit, je vertrouwde crypto broker, heeft aangekondigd de handdoek in de ring te gooien. Ja, je leest het goed, Litebit stopt ermee. Maar wees gerust, je dierbare crypto is niet gedoemd om in de digitale ether te verdwijnen. Daar is Bitvavo! Als een ridder in glanzend harnas is Bitvavo hier om je crypto-avontuur voort te zetten. Overstappen van Litebit naar Bitvavo klinkt misschien als een uitdaging, maar geloof me, het is goed te doen! Met de uitleg die je hier vind. Ga je gelijk verder op Bitvavo.

  • Populairste exchange
  • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Hoe overstappen naar Bitvavo?

Zo, Litebit stopt dus. Hoewel dat heel vervelend is voor al de betrokkenen, wil jij als eerst je crypto tegoeden overzetten. Maar, hoe werkt dat? In een paar eenvoudige stappen kun je zien hoe ik mijn crypto over heb gezet naar Bitvavo. Doe je mee?

Uiteraard begin je met het aanmaken van een account. Als je dat nog niet hebt gedaan.

Overstappen van Litebit naar Bitvavo

Aanmelden bij Bitvavo

Ga naar de Bitvavo website. Als je nog geen account hebt, kun je je daar gratis aanmelden. En je welkomstbonus mee te pakken. Het aanmelden is in een paar stappen gedaan.

Verificatie

Volg alle stappen van het aanmeldingsproces om je account te verifiëren. Zorg ervoor dat je deze stap niet overslaat, omdat je zonder verificatie geen toegang hebt tot je account.

Inloggen

Log in op zowel Bitvavo als Litebit. Het is handig om twee tabbladen of schermen open te hebben.

Crypto munt selecteren; bijvoorbeeld Bitcoin

Scroll naar beneden om je cryptomunt te selecteren.

In je Bitvavo Dashboard, zoek naar de cryptomunt welke je overzetten wilt. Hier klik je op de munt die je gaat ontvangen.

Bitcoin storten

Bitcoin storten

Klik op ‘Storten’ in het boven in het menu. Om in dit scherm te komen. Hier zie je het adres. dat je mag kopiëren.

Netwerk selecteren

Selecteer Bitcoin en klik op ‘wallet adres bekijken’. Dit is je Bitcoin walletadres. Kopieer dit adres en controleer later goed of het walletadres volledig overeenkomt met wat je gaat plakken bij Litebit!

Inloggen bij Litebit

Ga naar Litebit en log in met jouw inloggegevens.

Crypto versturen naar Bitvavo

Vanuit Litebit Ripple naar Bitvavo verzenden

In dit voorbeeld gaan we verder met Ripple. Omdat de netwerk kosten hiervan vele malen lager zijn. En de handelingssnelheid vele malen hoger. In Litebiet, ga je naar je portfolio. Daar kies je de munt die je versturen wilt. In dit geval; Ripple (XRP). Je klikt op verturen.

Bitvavo walletadres plakken

Juiste gegevens kopëren.

Klik bij ‘hoeveelheid’ op ‘Max’. En plak je ontvangstadres in ‘ontvangstadres’ en bevestig dat jij de eigenaar bent van dat adres. In dit geval, omdat het om Ripple gaat, neem je ook de Tag/ Memo over. Bij een andere cryptocoin kan er iets anders staan. Let daar altijd goed op. Klik daarna op ‘Voorbeeld’.

Verzending bevestigen

Vervolgens kom je in een tabblad om de transactie te controleren. Controleer goed of je ontvangstadres overeenkomt met het adres dat je ziet bij Bitvavo. Het is een goed idee om de eerste 4 en de laatste 4 cijfers te controleren, maar het is het veiligst om het volledige adres te checken.

Verzending ontvangen

Cryptotegoed ontvangen van Litebit naar Bitvavo

Zodra je verzendopdracht door de blockchain verwerkt is, verschijnt deze in je account bij Bitvavo. Let op: dit kan een paar uur duren!

Succes

En voila! Je hebt zojuist met succes je crypto van Litebit naar Bitvavo overgezet. De cryptowereld is misschien wel een achtbaan, maar met deze stappen in je achterzak, ben je goed voorbereid op de rit. Succes!

Andere crypto; Ethereum (ETH) of Ripple (XRP) van Litebit naar Bitvavo overzetten?

Welke crypto je ook overzet. Het werkt allemaal op dezelfde manier. Let er alleen op, dat je de juiste munt en het juiste netwerk selecteerd.

Let er wel op dat je bij Ripple de Tag of Memo kopieert. Deze heb je nodig om de transactie goed te verwerken. Zonder deze komt je XRP niet aan.

Goedkoop crypto naar Bitvavo overzetten vanuit Litebit?

Hoewel Bitvavo je de mogelijkheid biedt om digitale assets gratis en eenvoudig over te zetten, heb je nog te maken met de netwerkkosten. Deze variëren enorm per cryptocoin. En deze zijn niet te omzeilen. Bitcoin is bijvoorbeeld een enorm dure om te verplaatsen.

Wil jij deze kosten van je overstap beperken?

Dan kun je ervoor kiezen je crypto eerst om te zetten naar bijvoorbeeld Dogecoin of Ripple. Deze hebben beiden het voordeel heel snel transacties te kunnen verwerken. En daarbij lage handelingskosten te rekenen.

Nog een paar punten

  • LiteBit heeft besloten zijn activiteiten te beëindigen vanwege de uitdagende en veranderende dynamiek van de cryptomarkt, waaronder toenemende concurrentie en complexe regulering.
  • Klanten van LiteBit worden aangemoedigd en volledig ondersteund bij de overstap naar Bitvavo, het grootste en meest gewaardeerde cryptobeurs van Nederland, met een gestroomlijnd, stapsgewijs proces.
  • Hoewel er veranderingen op til zijn, biedt Bitvavo een stabiele en betrouwbare toekomst voor voormalige LiteBit-klanten in de cryptowereld.
  • Bitvavo heeft een steengoede reputatie als een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform voor het verhandelen van cryptocurrencies. Daarnaast is het een heel goedkoop platform om je cryptovaluta te verhandelen.

Mijn ervaring met Bitvavo

Sinds 2020 ben ik actief op Bitvavo en heb ik al heel wat meegemaakt op dit platform. Vanaf het begin had ik een goede indruk, met een gebruiksvriendelijke website en een eenvoudig aanmeldingsproces. In het dashboard vond ik alles overzichtelijk en kon ik snel mijn eerste aankoop doen. Bitvavo heeft me nooit in de steek gelaten en werkte altijd soepel en snel.

Klantenservice

Toen ik een keer problemen had met mijn inloggen door een 2FA-probleem, was de klantenservice snel en behulpzaam. Ze hielpen me om het probleem op te lossen en ik kon weer verder. Ik heb ook geprobeerd om te daytraden, maar ontdekte al snel dat het niet mijn ding was.

Daytraden

Niettemin heeft Bitvavo alle tools om goed te handelen in crypto, met handige widgets en de mogelijkheid om limiet- en stoplimietorders te plaatsen. Nu gebruik ik Bitvavo meer om op de lange termijn te investeren en profiteer ik van de staking rewards.

Ten slotte

Bitvavo is ook gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mijn vriendin die graag wegblijft van computers. Ze kon zich probleemloos aanmelden en ging al snel aan de slag met storten, handelen en opnemen. Het was alsof ze haar hele leven al met crypto bezig was. Dus als zij het kan, kan jij het ook!

Litebit STOPT

Oké, laten we hier even in duiken. Litebit heeft dus de beslissing genomen om te stoppen. “Waarom?” hoor ik je vragen. Nou, de crypto-arena is een ruige plek, vol van volatiliteit, innovatie, concurrentie en complexe regelgeving. En Litebit is in staat geweest om al deze uitdagingen het hoofd te bieden in de afgelopen tien jaar.

Maar helaas, als we naar de huidige markt kijken, heeft Litebit te maken met enkele serieuze uitdagingen. Toenemende kosten voor naleving van de regelgeving, dalende vergoedingen door steeds meer concurrentie en een gebrek aan een wereldwijd gelijk speelveld zetten de levensvatbaarheid van Litebit op de lange termijn onder druk.

Dus wat gebeurt er nu? Litebit heeft na zorgvuldige overweging besloten om haar activiteiten te beëindigen. Maar vrees niet, ze laten je niet in de steek. Ze bieden alle klanten de mogelijkheid om over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest gewaardeerde crypto-exchange in Nederland.

Arthur van Lier, de COO van LiteBit, geeft aan: “LiteBit garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten. De veiligheid van klantentegoeden is altijd onze topprioriteit geweest en we willen zorgen voor een soepele en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten.”

LiteBit zal haar klanten proactief informeren en hen de optie bieden om een Bitvavo-account aan te maken zodat hun crypto overgezet kan worden naar Bitvavo. Een andere optie voor klanten is om hun crypto te verkopen of op te nemen via het LiteBit-platform.

In Oostenrijk en Frankrijk hebben klanten ook de mogelijkheid om hun tegoeden te verkopen of op te nemen, of om ze onder te brengen bij Bitpanda, een van Europa’s toonaangevende platforms voor cryptocurrency, gevestigd in Oostenrijk.

Dus, ja, Litebit stopt. Maar de crypto-wereld draait gewoon door. En met een beetje hulp van Bitvavo kunnen we blijven genieten van het wilde crypto-avontuur!

Waarom stopt Litebit?

De wereld van crypto is als een wilde rit in een achtbaan, en Litebit heeft besloten om uit te stappen. Maar waarom eigenlijk?

Zoals bij elk bedrijf, komen er kosten kijken bij het handelen in crypto. Maar deze kosten zijn de laatste tijd enorm gestegen voor Litebit, vooral op het gebied van naleving van regelgeving. ACM, de Autoriteit Consument en Markt, zorgt ervoor dat bedrijven zich aan de regels houden, en die regels kunnen behoorlijk complex zijn in de cryptomarkt.

Bovendien is de concurrentie in de cryptomarkt in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit betekent dat de vergoedingen die Litebit kan vragen voor haar diensten onder druk komen te staan, wat de winstgevendheid beïnvloedt.

Ten slotte is er nog het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld. Dat wil zeggen, er zijn geen uniforme regels en regelgeving voor crypto-bedrijven over de hele wereld. Dit betekent dat sommige bedrijven mogelijk kunnen opereren met minder kosten en minder beperkingen dan Litebit, waardoor ze in het nadeel zijn.

Dus, als we het totaalplaatje bekijken, is het een mix van toenemende kosten, toenemende concurrentie en een oneerlijk speelveld dat heeft geleid tot de beslissing dat Litebit stopt.

Sepele overgang: Bitvavo verwelkomt Litebit klanten

Bitvavo is klaar om de klanten van LiteBit met open armen te verwelkomen. In de nasleep van de aankondiging dat LiteBit stopt, heeft Bitvavo stappen ondernomen om een soepele overgang voor deze klanten te faciliteren.

De mogelijkheid wordt geboden om digitale assets gratis en eenvoudig over te zetten naar Bitvavo. Het proces is ontworpen om zo min mogelijk ongemak te veroorzaken voor de klant. Daarbij heeft Bitvavo de voorgenomen samenwerking voorgelegd aan de relevante toezichthouders en wordt deze beoordeling door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) momenteel afgewacht.

Zodra deze beoordeling is voltooid, zullen de klanten van LiteBit actief worden geïnformeerd en volledig worden ondersteund tijdens het overstapproces. Bitvavo is vastbesloten om klantenservice van hoge kwaliteit te bieden en klanten te helpen hun weg te vinden in de nieuwe omgeving.

Het is duidelijk dat Bitvavo deze verandering ziet als een kans om meer crypto-enthousiastelingen te verwelkomen in haar community en hen dezelfde kwalitatieve dienstverlening te bieden die haar huidige klanten gewend zijn.

Conclusie

Het stof is neergedaald en de kogel is door de kerk: LiteBit stopt. De redenen zijn divers en complex, gaande van toenemende concurrentie tot de lasten van complexe regulering in de cryptomarkt. Dit nieuws heeft zowel schokgolven als vragen door de gemeenschap gestuurd, maar gelukkig wordt een duidelijk pad geboden voor de overstap van LiteBit-klanten naar Bitvavo.

Bitvavo, als grootste en meest gewaardeerde cryptobeurs van Nederland, staat klaar om voormalige LiteBit-klanten te verwelkomen. Het proces om van LiteBit naar Bitvavo over te stappen is gestroomlijnd en klantgericht, en zal ondersteund worden door een sterk team dat erop gericht is om deze transitie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Het is een tijd van verandering in de cryptowereld, maar met Bitvavo aan het roer is er voor LiteBit-klanten een stabiele en betrouwbare toekomst in het verschiet.

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn tegoeden op Litebit na de sluiting?

Je tegoeden op LiteBit blijven veilig en toegankelijk. LiteBit is verantwoordelijk voor het aanbieden van een overdrachtsproces naar Bitvavo. Je kunt je crypto overzetten naar een Bitvavo-account of ervoor kiezen om je crypto te verkopen of op te nemen via het LiteBit-platform.

Hoe lang heb ik de tijd om over te stappen van Litebit naar Bitvavo?

De exacte tijdslimiet is niet bekend, maar het is raadzaam om zo snel mogelijk de overstap te maken. LiteBit zal zijn klanten op de hoogte stellen en volledig ondersteunen tijdens het overdrachtsproces.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo in vergelijking met Litebit?

Bitvavo is bekend om zijn gebruiksvriendelijke platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en naleving van regelgeving. Dit maakt het een sterke keuze voor voormalige LiteBit-klanten. Lees ook mijn; Bitvavo review

Kan ik mijn LiteBit-account blijven gebruiken na de sluiting?

Nee, LiteBit stopt al zijn activiteiten. Klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo of een andere crypto-service naar keuze.

Zijn er andere alternatieven voor Litebit buiten Bitvavo?

Ja, er zijn veel andere crypto-platforms beschikbaar. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeuren, locatie en de specifieke cryptocurrencies die je bezit of wilt verhandelen. Het is belangrijk om altijd een platform te kiezen dat gereguleerd is en voldoet aan de benodigde veiligheidsnormen. Bitvavo heeft als voordeel voordelig te zijn, verder heeft het een goede reputatie en is het enorm gemakkelijk ing gebruik.

Bronvermelding: 

https://www.litebit.eu/nl/nieuws/litebit-stopt

https://blog.bitvavo.com/bitvavo-verwelkomt-overstappers-van-crypto-broker-litebit/

bitcoinstart.nl/crypto-handelen/hoe-overstappen-van-litebit-naar-bitvavo/#hoe-overstappen-naar-bitvavo

Laatst bijgewerkt: 26/05/2023
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *