Waar kun je cryptocurrency kopen? En hoe doe je dat?

Is het echt zo stil in cryptoland? Na de crash in 2017 hoor je niet veel meer over Bitcoin. Daarom is het nu een uitgelezen kans om wel je Bitcoin te kopen. Of, misschien heb je een altcoin op het oog.

Maar, hoe begin je? Waar kun je cryptocurrency kopen? En hoe koop je Bitcoin? 10 jaar geleden, toen ik voor het eerst van van Bitcoin hoorde had ik dezelfde vraag. En ik deed iets heel doms. Ik kwam niet in actie om het uit te zoeken. 

Gelukkig, weet ik het nu wel! Het is eigenlijk behoorlijk eenvoudig om je cryptocurrency te kopen. en er zijn genoeg plekken waar dat kan. In dit artikel vind je mijn persoonlijke favorieten. 

Waar cryptocurrency en bitcoin kopen?

De wereld van Bitcoin lijkt misschien heel ingewikkeld. Het kopen van Bitcoin of één van de vele Altcoin zoals Litecoin, Ripple, Iota, Chainlink etc.. Is eigenlijk heel eenvoudig. Twijfel je er nog aan of het wel slim is om crypto te kopen? In het volgende artikel lees je over de positie en potentie van Blockchain, Bitcoin en crypto. Samenvatting hiervan: Nu, is een héél goed moment om te investeren in cryptocurrency, voordat de techniek aanslaat bij de massa. Dan, wordt het geld verdient. 

Maar je bent hier om uit te vinden waar je crypto kopen kunt. Je kunt Bitcoin en andere cryptomunten kopen bij verschillende exchanges en brokers.

Bitcoin en altcoin kopen bij een exchange

Wanneer je bij een exchange koopt, ben je over het algemeen goedkoper uit, omdat een exchange wel zelf crypto valuta bezit. Op sommige exchanges kun je terecht voor de bekende cryptocurrency. Binance en Bitvavo zijn hiervan betrouwbare voorbeelden, met een goede reputatie en een goed aanbod aan cryptocurrencies. Op andere exchanges kun je terecht om de kleinere cryptomunten te kopen, een voorbeeld hiervan is tradeogre

Bitvavo

  • Nederlandse exchange
  • makkelijk geld storten met Ideal, Bancontact
  • goede startplaats voor beginners

account aanmaken

welkomst aanbieding:

1e week 1e € 1.000,- gratis verhandelen

Lees: Bitvavo review

Binance

  • top 3 exchange wereldwijd
  • ruim 150 cryptomunten verhandelen
  • makkelijk geld storten via bank

account aanmaken

Welkomstaanbieding:

Levenslang 25% korting op transactiekosten.

Lees: Binance review

Bitcoin en altcoin kopen infographic
Stappen om crypto te kopen… Eenvoudig toch?

Bitcoin en altcoin kopen bij een broker

Je kunt terecht bij een broker om je Bitcoin te kopen. Maar, deze heeft ze niet in bezit. De broker is enkel tussenpersoon tussen jou en de exchange. Over het algemeen is het duurder om via een broker je Bitcoin te kopen. Of de cryptomunt, waarin jij vertrouwen hebt. 

Litebit is een voorbeeld van een broker. Litebit is een vertrouwde Nederlandse broker. Het heeft een goede reputatie. En is dus een goede plek om je crypto te kopen. Een account aanmaken is gratis. 

Litebit account aanmaken

waar kun je crypto kopen? bij exchange. Interface

Waar let je op bij het kiezen van een exchange?

Transactiekosten

Ik ga ervanuit dat jij je Bitcoin het liefst zo goedkoop mogelijk wilt kopen. Dus, let op de transactiekosten van je exchange. Die wil je het liefst zo laag mogelijk hebben. 

Bij Binance zijn deze: 0.1% En Bij Bitvavo variëren deze tussen de 0.1% en 0.25% Bij andere exchanges kan dit oplopen tot 0.5%. Zo op het oog lijkt dat misschien niet zo veel, maar ga je met regelmaat crypto traden, dan loopt dat al snel op. 

Marktvolume

Hoe groter, hoe minder invloed individuele transacties hebben. Zo heeft Trade orge een handelsvolume van: US$ 188.024. Een schijntje vergeleken met US$ 3.013.306.293 ban Binance. 

Aanbod cryptomunten 

Hierbij geldt niet: Hoe meer hoe beter. Het is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. De meest gangbare munten kun je op de meeste platforms wel kopen. Voordeel van de grotere exchanges is dat zij hun reputatie niet op het spel willen zetten. Dat zij dus enkel crypto tokens in hun aanbod opnemen, waarin zij geloven. En dat deze munten dus goed gescreend zijn. 

Bij kleiner exchanges vind je kleinere munten. Dit heeft zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is, dat je er ware [ crypto parels en sleeping giants ] kunt vinden, munten met de potentie enorm in waarde te stijgen, tot wel 100x of meer. Nadeel is dat 9 van de 10 van deze kleine munten het niet redt. Er kleeft hier dus nog extra risico aan vast. 

Veiligheid en betrouwbaarheid

Helaas is de crypto wereld een paradijs voor oplichters en hackers. Deze doen er alles aan om aan jouw geld en Bitcoin te komen. Dus let op de reputatie, check een review en-of ervaringen van bijvoorbeeld trustpilot. Let er daarbij ook op, dat er tussen de reviews ook viezerikken kunnen zitten. 

Kies de beste crypto exchange met de crypto broker vergelijker.

Veilig en betrouwbaar bitcoin kopen, hoe doe je dat?

Over het topic crypto beveiliging kun je boeken vol schrijven. Het belangrijkste wat van toepassing is op het kiezen van een exchange of broker om je cryptomunten te kopen zijn deze: 

Eigenlijk zijn dit al twee aspecten om op te letten. Er zijn veel kopie websites te vinden. Deze lijken exact op de originele. Alleen de url is anders, zo kan een l voor een 1 zijn vervangen. Of staat er een puntje onder de n. 

Check altijd of de verbinding veilig is. Dat kun je zien aan het slotje voor de url. 

Wanneer je googled komen zulke duplicaat websites vaak naar voren. Voor je het weet zit je op de verkeerde website. Vul je hier je gegevens in, dan komen ze in de handen van oplichters. Dat wil je voorkomen. 

Volg dus altijd links die je vertrouwt. 

Hoe crypto kopen?

Wanneer je nog geen Bitcoin of een altcoin in bezit hebt, zul je moeten beginnen met fiat geld. Ofwel je Euro´s of Dollars. Wanneer jij een account aangemaakt hebt bij een exchange of broker. Sluis je hier je geld naartoe. Wanneer het is aangekomen kun je van dit bedrag je Bitcoin kopen. Of één van de vele Altcoin die er in crypto land te vinden zijn. (Dat zijn er veel) 

Wat zijn populaire cryptocurrencies om te kopen? 

Eigenlijk wisselt het net zoals de stemming van de mens. Wanneer een munt veel waard wordt, groeit hij in populariteit. Er zijn veel cryptomunten met een goed hypegehalte, een goed verhaal en een flinke potentie. Het is de kunst deze munten te ontdekken voordat een ander dat doet. Met de crypto portfolio van Allesovercrypto heb je in ieder geval 10 potentiële toppers in de hand. Én ben je in staat om zelf verder te gaan parelduiken en kun je jouw favoriete cryptocurrency kopen.  

Samenvatting

Bitcoin kun je kopen via een broker of exchange. Bij een broker koop je over het algemeen je crypto een stuk duurder. Ofwel, minder Bitcoin voor je geld. Je weet waarop je moet letten bij het kiezen van je broker of exchange. En je weet dat je niet zomaar op een google zoekresultaat moet klikken, omdat er veel oplichters in dit wereldje actief zijn. Er zijn vele oplichters actief. Ben je op zoek naar een populaire munt? Kies er dan één die populair kan worden, ben de eerste investeerder. Verder blijft Bitcoin een krachtige munt om te kopen. Ten slotte, je hoort nu niet zo veel over Bitcoin, of welke altcoin dan ook. Daarom is het juist nu slim om cryptocurrency te kopen. 

Eerst leren dan investeren

Crypto Land wordt ook wel als het wilde westen gezien. Er gebeurd enorm veel. Derek Westra en Patrick Suiker hebben hun ervaring (gezamenlijk ruim 14 jaar) in een cursus gestopt. Een cryptocurrency cursus, waarmee je een flitsende start kunt maken met het handelen en investeren in crypto. 

Wil jij alles leren over crypto?

⬇ 3 super waardevolle gratis crypto cursussen ⬇

gratis crypto cursus


Gerelateerde berichten

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 11/12/2020
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer crypto kansen missen met Crypto Mastery?

Crypto Mastery