Waar handelen in bitcoins? Crypto handelen: de beste plek

Waar handelen in bitcoins? Als je wilt gaan handelen in bitcoins en crypto’s is één van de vragen die waarschijnlijk wel in je opkomt: Waar kan ik handelen in bitcoins?

Om je maar gelijk antwoord te geven op je vraag: Bitcoin handelen doe je bij een exchange.

Er zijn tegenwoordig veel plekken waar je kunt handelen in bitcoins en altcoins.

Zometeen weet je:

  • Populairste exchange
  • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Waar kan ik het beste handelen in bitcoins

De meest gangbare plekken om bitcoins en crypto te kopen zijn; bij bitcoin brokers en crypto exchanges. Een broker en exchange hebben lijken veel op elkaar. Maar, er is één cruciaal verschil.

Bitcoins brokers

Een broker heeft zijn bitcoins en altcoins niet zelf in bezit. En een Exchange heeft dat wel.

Dit betekent dat, wanneer je bitcoins gaat kopen bij een broker, deze vervolgens een order uitzet om je bitcoins te kopen en vervolgens aan jouw door te verkopen. De broker neemt hiervoor risico, heeft er extra werk aan etc..

Hierdoor is het kopen van bitcoins duurder dan bij een exchange. Bij een broker kun je niet handelen in bitcoins.

Bitcoins exchanges

Bitcoins handelen doe je bij een exchange. Dit geldt natuurlijk voor alle altcoins. Een exchange is er op gericht om het handelen in bitcoins zo makkelijk mogelijk te maken.

Om te handelen in bitcoins ben qua kosten beter uit bij een exchange. Want deze hebben over het algemeen veel lagere fees. Bij een broker zit je gemiddeld tussen de 1 – 2%. Bij een exchange tussen de 0.1 – 0.25%. Naarmate je meer handelt wordt dit ook nog eens minder.

Goede exchanges waar handelen in bitcoins veel gebeurd zijn: Bitvavo, Binance en Kraken.

Waar handelen in bitcoins? Kies de beste exchange

Als eerste kijk je naar het handelsvolume. Hoe groter dit is, hoe beter dit is voor het handelen in bitcoins. Tweede en derde zijn de transactiekosten voor het handelen en hoe kun je geld storten en opnemen en wat voor kosten zitten daar aan verbonden.

Verder kijk je naar betrouwbaarheid. beveiliging, en het aanbod in cryptovaluta. Ga je alleen voor handelen in bitcoins, dan kun je overal wel terecht. Voornamelijk voor de kleinere valuta kan het wat meer zoeken zijn.

Als laatste heb je nog wat randvoorwaarden die het gebruik van jouw bitcoin exchange vergemakkelijken kunnen zoals: user interface, is er een mobiele app beschikbaar? Hoe zit het met verificaties? En is er een goede (Nederlandse) klantenservice beschikbaar.

In het artikel: Beste crypto broker kiezen? top bitcoin brokers vergelijken, geef ik een uitgebreide lijst van brokers en exchanges en meer informatie over waar jij het beste bitcoins handelen kunt.

Om je werk te besparen: Met de genoemde criteria kom ik zelf uit op twee favorieten die ik ook graag gebruik:

  • Bitvavo
  • Binance

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange, waar bitcoins handelen prima en gemakkelijk kan. Daarnaast is het de goedkoopste plek in Nederland om dit te doen, is de klantenservice goed bereikbaar en Nederlandstalig. En in Nederland is het de populairste plek om bitcoins te handelen. Veel vooraanstaand bitcoin en crypto persoonlijkheden raden bitvavo aan. Denk aan Madelon Vos, Derek Westra en Patrick Suiker.

En… Grootste voordeel:

Het is super gebruiksvriendelijk.

Zowel in de app als op de website is het héél gemakkelijk om je weg te vinden. Het werkt intuïtief. En de user interface is clean. Je raakt weinig afgeleid door andere zaken. Waardoor het minder foutgevoelig is. Als je hier nog een fout maakt, ligt het écht aan jezelf. Zie ook de Bitvavo uitleg.

Het is de ideale plek voor beginners. Daarnaast heeft het alle tools voor handen voor de gevorderde.

Nu aanmelden »

Binance

Binance behoort tot één van de wereldtoppers. Steevast staat het in de top 3. Wereldwijd de goedkoopste met zijn tradingfees. Wanneer je doel is fanatiek bitcoins handelen te gaan. Dan kom je hier terecht. Naast dat het goedkoop is, heeft het een keigoede reputatie. En heeft het betrouwbaarheid gewonnen toen de exchange een keer gehackt was een aantal jaar geleden. Er waren geen gedupeerden, dat heeft Binance goed opgelost.

Nadeel voor de beginner: De interface is iets moeilijker. Er zijn zoveel meer opties. Ook omdat je hier met futures kunt traden etc.. Het vraagt even iets meer om hier je weg doorheen te vinden. Máár, het is de moeite waard. Zie mijn: Hoe werkt binance? uitleg. Hierin een paar basisstappen om je op weg te helpen.

Nu aanmelden »

Mag ik een suggestie doen?

We zitten weer in een groeiende bitcoinhype. De populariteit groeit. Het zal niet de eerste keer zijn, dat een exchange tijdelijk zijn deuren dicht doet voor nieuwe leden. Zo kun je mooi de boot missen, wanneer je eindelijk je bitcoins kopen wilt.

Het is verstandig je plek zeker te stellen. En alvast je account aan te maken bij deze twee exchanges. Want:

  1. Het is gratis
  2. Je bent zeker van je plek

Vervolgens kun jij je op je gemak verder verdiepen in bitcoins handelen etc.. En wanneer je zo ver bent kun je direct aan de slag. Om je op weg te helpen tussen de bitcoins, altcoins, exchanges, wallets etc., heb ik de bitcoin en crypto starterpack samengesteld. Je kunt je aanmelden om deze gratis te downloaden.

bitcoin starterpack

Verdien jij al geld met Crypto?

Meld je nu aan en download jouw Bitcoin en crypto starterpack vandaag nog. 👇

Samenvatting en conclusie: Waar kan ik handelen in bitcoins?

Waar handelen in bitcoins? Bij een exchange. Een exchange is wat anders als een crypto broker. Brokers zijn duurder. Exchanges zijn goedkoper. Een exchanges is een daadwerkelijk handelsplatform voor bitcoins en altcoins. Een broker enkel een koop- en verkoopplaats.

Er zijn veel bitcoin brokers en exchanges. Je weet nu waar je op kunt letten bij jouw juiste exchange. Het is verstandig er verschillende te proberen, zodat je weet wat jouw past. Aanmelden is gratis. Je kunt de beste bitcoin exchange kiezen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn: Bitvavo en Binance. Dit vanwege de lage kosten, reputatie en gebruiksvriendeiljkheid.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 03/04/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *