waarom online ondernemen?

Inhoud:waarom online ondernemen?

Wist jij dat Nederland de afgelopen jaren tienduizenden ondernemers rijker is geworden? Dat meer mensen online ondernemen dan ooit? Als je goed nadenkt waarschijnlijk wel. Want je ziet niet voor niets steeds meer cursussen en advertenties gericht op aanstormende ondernemers voorbijkomen.

Voordelen van online ondernemen

De vele voordelen van online ondernemen zijn voor velen wel enigszins bekend. We denken alleen ook meteen aan de vele risico’s dat ondernemen met zich zou meebrengen. Zo heb je geen baanzekerheid en verdien je niets als je een paar dagen ziek bent. Klinkt niet al te aantrekkelijk natuurlijk. Maar hoe staat dit in verhouding tot het moderne ondernemen? Worden de nadelen dan niet overtroffen tot de vele voordelen?

Ik leg je op deze pagina uit waarom online ondernemen tegenwoordig zo populair is en wat de precieze voordelen hiervan zijn. Op basis van de ervaringen van tientallen online ondernemers, krijg je hierdoor een goed idee of ondernemen op het internet ook iets voor jou is!

Waarom online ondernemen?

Ondernemen is het zelf opzetten en uitvoeren van een product of dienst waar anderen een compensatie voor willen geven. Dat wil zeggen dat jij iets te bieden hebt dat anderen nodig hebben. Tenminste, als je wilt dat je bedrijf blijft bestaan. Een gezonde onderneming is er namelijk een die winst maakt.

Waarom online ondernemen in het specifiek zo populair is, heeft alles te maken met de lage kosten die je als ondernemer maakt. Je hebt niet te maken met kosten als:

 • Huisvesting
 • Personeel
 • Voorraad
 • En nog veel meer!

Oftewel, je kunt beginnen zonder hoge kosten te maken. Denk aan, in het geval van een website, kosten voor:

 • Bouw van de website
 • Hosting- en domeinkosten
 • Advertentiekosten (niet altijd nodig)
 • Aankleding website
 • Teksten
 • Afbeeldingen

Zoals je misschien kunt zien, zijn alleen de kosten van de bouw van een website bij online ondernemen echt eenmalig. Alle andere kosten kun je, bijvoorbeeld als het wat minder gaat, stopzetten en op een later moment hervatten.

Hierdoor heb je veel meer flexibiliteit en is ondernemen op het internet veel makkelijker dan met een klassieke groentezaak, kledingwinkel of restaurant!

waarom online ondernemen

 

Voor wie is online ondernemen geschikt?

Dat wil niet zeggen dan iedereen nu meteen moet beginnen met online ondernemen. Het is namelijk niet voor iedereen die geïnteresseerd is ook geschikt. Het grootste contrast kan getekend worden met een normale baan, waar dan ook veel van de nadelen van online ondernemen recht tegenover staan. Online ondernemen is niet geschikt als je:

 • Het lastig vindt jezelf aan het werk te zetten en te houden
 • Je liever lui bent als moe
 • Je het niet kan volbrengen enkele maanden (of zelfs jaren) wat minder te verdienen, om later juist meer te verdienen

Meer mensen kunnen zich eigenlijk in het bovenstaande herkennen zonder dat ze het zich beseffen. Ze zien zichzelf als iemand die de bovenstaande punten weet te overwinnen. En misschien is dat ook wel zo. Dan is vandaag meteen de dag om dit aan jezelf te laten zien. Want wat ga jij straks doen als je deze pagina wegklikt? Ga je actie ondernemen?

Of ben jij iemand die zichzelf in deze punten terugziet?

 • Je wilt impact maken
 • Je wilt hard werken, zolang het iets is dat echt van jou komt
 • Je kunt jezelf en anderen motiveren
 • Je wilt kwaliteit leveren en anderen overtreffen
 • Je streeft succes na
 • Je durft streng voor jezelf te zijn

Deze punten geven goed weer waar wat mij betreft online ondernemen voor staat. Zonder voldoende ruggengraat gaat het je niet lukken om boven jezelf uit te stijgen. Want vergeet niet dat online ondernemen echt wat anders is dan een normale baan.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw inkomsten. Als jij niet jouw online onderneming blijft ontwikkelen, lopen de inkomsten vanzelf spaak.

Wat zijn de voordelen van online ondernemen?

Je kunt het iedere online ondernemer vragen en je krijgt altijd hetzelfde antwoord: online ondernemers genieten van de vrijheid en flexibiliteit dat ondernemen ze gegeven heeft. De volgende voordelen van online ondernemen geven dit maar al te goed weer.

Zelf bepalen waar en wanneer je werkt

Een van de belangrijkste voordelen van online ondernemen is dat jij kiest waar en wanneer je werkt. Je zit op geen manier vast aan tijden of locaties, simpelweg omdat jij de enige persoon bent die deze keuzes maakt.

Heb jij een keer geen zin om 08:00 al achter de laptop te zitten? Dan begin je toch gewoon om 10:00? Of om 14:00?

Jij hebt alles in de hand. Niemand vertelt je meer hoe laat of wanneer je werkt.

Geld verdienen terwijl je niet werkt

In de beginfase mag je natuurlijk niet verwachten dat het geld binnenstroomt. Net als dat je echt moet werken voor je geld. Mensen gaan niet zomaar voor jouw product of dienst betalen.

Na verloop van tijd lukt het je, als je voldoende doorzet, je business uit te bouwen. Dat is dan ook het moment dat je voor het eerst gaat ervaren dat je geld kunt verdienen terwijl je niet werkt. Jouw business loopt door, zelfs als je aan het slapen bent.

Klein risico, lage opstartkosten

Online ondernemen heeft het unieke voordeel dat je met een zeer kleine investering een bedrijf kunt beginnen. Geen dure kantoorpanden of voorraden. Het enige wat jij nodig hebt, is een website en je eigen tijd. Hierdoor loop je vrijwel geen risico. En dat geeft jou de vrijheid te ondernemen op de manier die jij zelf voor ogen hebt.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Je kunt met online ondernemen echt alle kanten op. Je kunt jezelf verdiepen in het onderwerp waar jij al jaren in geïnteresseerd bent of je kunt juist kiezen voor een vakgebied waar je meer over wilt leren. Jij kiest de weg die je wilt bewandelen en niemand anders.

Hierdoor is de wereld bij online ondernemen altijd groot genoeg. Zie jij ergens kansen liggen? Dan kun je ze altijd oprapen. Zelfs als je helemaal niet met de branche bekend bent!

Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan affiliate marketing? 

Persoonlijke groei

Veel van wat je tijdens online ondernemen leert, is ook op je persoonlijke leven toepasbaar. Je krijgt meer discipline, waardoor je bijvoorbeeld ook makkelijker sport of gezond eet. Daarnaast begin je meer te geven om de dingen die echt tellen. Vrienden, familie, je relatie. Alles wat je liefde brengt, geef jij nog meer liefde terug!

Hoe meer je verdient, hoe minder je werkt

Deze gedachte begint zijn vruchten af te werken naarmate je bedrijf groeit en groeit. Je begint steeds meer te verdienen waardoor je ook meer kunt uitbesteden. Je hoeft daardoor weer minder te werken en dat levert je de tijd op om meer aan je andere dromen te werken.

Geld maakt geld, en dat is in deze wereld echt het geval. Natuurlijk duurt het straks even voordat je op dit punt uitkomt. Maar als je er eenmaal bent, wil je nooit meer terug..

Impact op de wereld

Je maakt als online ondernemer veel makkelijker en sneller impact op de wereld dan wanneer je in loondienst de jaren ‘uitzit’. Jij kunt straks perfect herkennen waar nog onvoldoende waarde geleverd wordt. Als echte online ondernemer, speel jij daar perfect op in!

Laatst bijgewerkt: 14/10/2020
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Meer lezen over

Is KuCoin Betrouwbaar en veilig? Cover

Is KuCoin Betrouwbaar?

Is KuCoin Betrouwbaar? Als je de ervaringen op TrustPilot leest, twijfel je al snel. Dit staat haaks op mijn ervaring. Lees alles over de veiligheid van KuCoin

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer crypto kansen missen met Crypto Mastery?

Crypto Mastery