Waarom starten met cryptocurrency?

Starten met cryptocurrency, waarom zou je dat doen? Zoals elke technologie komt deze met bepaalde voor- en nadelen die een probleem of meerdere problemen oplossen. Zo hebben Bitcoin en de blockchain veel voordelen.

In dit artikel een dé grote voordelen van cryptocurrency. De redenen, waarom veel experts verwachten dat er veel geld te verdienen is met de nieuwe technologie.

Afluitend de eerste stappen uitgegeld, waarmee je starten kunt met cryptocurrency. Onderstaande gartis trainig is al een perfecte startplaats.

Gratis Bitcoin Training?

Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?

👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇

Waarom starten met cryptocurrency?

1. Ontkom aan de centrale macht van de bank

Cryptocurrency zijn decentraal. Dit betekent, dat controle verificatie en macht niet bij één grootmacht liggen. Dit wordt gedragen door het netwerk, de blockchain. De blockchain is een héél netwerk van nodes; vereficatiepunten, dat het grootboek van bepaalde cryptocurrency bijhoudt. Dit is zo goed als onmogelijk te kraken. Het is dus ook héél veilig.

centraal vs decentraal
centraal vs decentraal

2. Wereldwijd goedkoop en snel betalingen doen

Je kunt zonder tussenkomst van bank wereldwijd betalingen doen. Dit kunnen zelfs kleine betalingen, ofwel microbetalingen zijn. Dit kan, omdat er niet verschillende banken tussen zitten, via welke je geld uiteindelijk bij de ontvanger komt. Het kan rechtstreeks. Hierdoor vallen er tussenschakels en dus kosten weg.

3. Je beheert zelf je geld

Het geld dat je op de bank hebt staan, geef je in feite te leen aan de bank, die het op haar beurt ook weer uitleent. Het zal niet de eerste keer zijn dat de bank omvalt. Wat gebeurd er dan met je geld?

Zelf beheren van je geld komt met verantwoordelijkheid, waar de banken de veiligheid en toegang tot je geld normaal gesproken regelen. Ligt de beveiliging van je crypto nu in jouw eigen handen.

4. Anonimiteit

In een wereld waar toenemende controle en inbraak op privacy op allerlei vlakken wordt gerechtvaardigd en door het gros van de mensen wordt genomen als zoete pap, is enige vorm van anonimiteit in mijn ogen een pré.

Maar, de exhanges en brokers staan allemaal onder toezicht van de Nederlandsche Bank, ofwel. Zo anoniem is het niet meer.

5. De potentie is enorm

Blockchain, de techniek waar cryptocurrency op draait, waar nieuwe crypto’s als het ware worden gemaakt heeft écht enorme mogelijkheden. In Dagelijks bouwen duizenden programmeurs aan oplossingen die de wereld behoorlijk veel mooier kunnen maken. Zo kun je met relatief lage investeringen groot rendement halen.

succes sfeerplaatje

Zijn er dan geen nadelen aan cryptovaluta?

Klinkt de toekomst met cryptovaluta te rooskleurig? Natuurlijk kleven er nog nadelen aan cryptocurrency.

1. Toenemende mate van controle

Grote centrale machten zoals overheden en banken zien de cryptocurrency als bedreging. Zij doen er alles aan om deze macht te behouden. Toenemende mate van controle op de blockchain is hiervan een gevolg. Dit zie je terug in bijvoorbeeld het moeten identificeren van jezelf bij elke crypto broker of exchange.

2. de keerzijde van anonimiteit

De anonimiteit komt met een keerzijde. Het is namelijk een stuk gemakkelijker om geld wit te wassen en criminele activiteiten te financiëren. Dit wordt aangedragen als een motivatie voor de toenemende controle

3. Het energieverbruik

Het energieverbruik om de blockchain draaiende te houden is enorm. Alles draait op rekenkracht. Dat kan niet zomaar op je laptop of p.c. Hiervoor zijn speciale “super”computers nodig die dag en nacht draaiende dienen te zijn. Als milieubewust mens vind ik dit moeilijk te accepteren. Het is natuurlijk wel op de weegschaal te leggen t.o.v. de wereldverbeterende en verduurzamende potentie van de cryptomunten.

De #1 reden: Investerings asset

Steeds meer beleggers, investeerders kijken naar cryptocurrency als een manier om het kapitaal te vergroten via investeringen. Dat je veel geld verdienen kunt met Bitcoin is al meermaals te zien geweest. Dit trekt de aandacht van de grote jongens. En maakt koersstijgingen een logisch gevolg.

Hoe starten met cryptomunten?

starten met cryptocurrency is lang niet meer zo complex als dat het geweest is. Als je nu wilt starten kun je letterlijk binnen 5 minuten je eerste stukje Bitcoin gekocht hebben. Dit kun je doen via een crypto exchange of broker. Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je gemakkelijk, veilig en goedkoop je eerste cryptovaluta kopen kunt. Meld je hier gratis aan ➡ (Aandrader). Je bent in eigen beheer, dus zorg voor de beveiliging van je cryptomunten.

✔Check? Door naar Bitvavo om je favoriete cryptomunt te kopen.

in 7 stappen geld verdienen met cryptocurrency - infographic
in 7 stappen geld verdienen met cryptocurrency

In het artikel: in 7 stappen beginnen met crypto ga ik uitvoeriger in over hoe je starten kunt met cryptocurrency. Ik kan je aanraden dit op je gemak door te nemen.

Samenvatting en conclusie: Starten met cryptocurrency, waarom en hoe?

Waarom starten met cryptocurrency? Als het goed is kun jij nu in ieder geval 5 redenen bedenken, waarom het een goed idee is:

  1. Je ontkomt aan de centrale macht van de bank,
  2. je kunt wereldwijd goedkoop en snel betalingen doen,
  3. je beheert zelf je geld,
  4. het is anoniem,
  5. en de potentie is enorm

Als gezond tegengewicht ben je ook bewust dat er een paar nadelen aan cryptocurrency kleven. Je kent de keerzijde van anonimiteit. Want, dit maakt crypto ook wel aantrekkelijk voor criminelen. En de grote machthebbers zien het als een bedreiging. En de derde; het energieverbruik om de boel draaiende te houden.

Zie jij meer de kansen van deze nieuwe techniek? En kun jij je goed voorstellen hoe dit ook jouw leven verrijken kan?

In een paar simpele stappen ben je gestart met cryptocurrency. En heb jij je eerste cryptomunt gekocht. Ik ga ervanuit dat je het belang van goede educatie kent. Een betrouwbare partij hiervoor is Allesovercrypto met de crypto masterclass. Zij hebben een gratis webinar beschikbaar, waarin je al veel leren kunt over de hele cryptowereld.

Gratis Bitcoin Training?

Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?

👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 16/02/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *