Wat betekent HODL? Is geduld jouw succes garantie?

Wat betekent HODL? Hold On For Dear Life! Strak vasthouden aan je asset. In dit geval cryptomunt. In het kort is dat wat HODL betekent.

In dit artikel een korte blik op het fenomeen HODL-en

Wat is HODL?

HODL betekent dus Hold On For Dear Life. Ofwel vasthouden voor je leven. Het is afgeleid van de buy-and-hold-methode.

Je kunt het niet zien als een “officiële” term, maar het is wel een super bekend begrip in de crypto investerings- en trading wereld. Het verscheen voor het eerst in december 2013 op het forum van Bitcointalk.org.

Daar plaatste iemand het bericht: “I am Hodling”. Of dit nu met opzet was of een typefout, is niet met zekerheid te zeggen. De trader bedoelde in ieder geval te zeggen dat hij stopte met traden om zijn munten vast te houden.

Van daaruit is het begrip: HODL een eigen leven gaan leiden.

Leuk verhaal, maar wat kun je ermee? De naam HODL staat dus voor een bepaalde strategie die je kunt gebruiken in het traden/ investeren. Zoals je waarschijnlijk al uit het voorgaande hebt kunnen afleiden, is deze strategie: vasthouden aan je cryptomunten.

Wanneer ga je HODLen?

Uit het stukje: “For Dear Life” kun je wel halen dat het niet om een korte periode gaat. Maar om een lange termijn. Wanneer jij je munten wilt vasthouden doe je dat, omdat je verwacht dat de koers omhoog zal gaan.

Met geduld wacht je tot de koers op zo’n punt is, waarvan je denkt dat de piek bereikt is. Hier verkoop je om je winsten uit te betalen.

Hoe bepaal je de piek?

Een methode die je hiervoor kunt gebruiken is technische analyse. Hiermee kijk je naar verschillende indicatoren en tools en bepaal je aan de hand hiervan wat je gaat doen.

Tradingview is een perfecte tool om deze analyses te maken. Het is gratis te gebruiken. Je hoeft alleen een account aan te maken.

Hoe doe je dat, HODL-en?

In de praktijk is het vrij eenvoudig om te HODL-en. Je kiest een munt, deze koop je en vervolgens houdt je deze vast totdat de koers een bepaalde hoogte heeft bereikt, waarvoor jij je winst wel wilt uitbetalen.

Is elke munt geschikt om te HODL-en?

Nee, niet elke munt is geschikt om te HODL-en. Het hangt af van veel verschillende factoren om goed in te kunnen schatten of een cryptomunt succesvol zal zeijn en of het dus de moeite waard is om te HODL-en. Het is dus belangrijk goed onderzoek te doen naar de cryptomunt, waarop je deze investeringsstrategie wilt toepassen.

Welke munt is wel geschikt om te HODL-en?

De nr. 1 is nog steeds Bitcoin. Daarnaast zou je Ethereum kunnen bekijken. En natuurlijk zijn er nog veel meer interessante cryptomunten.

Het is ten alle tijde super belangrijk je eigen crypto investeringsonderzoek te blijven doen.

Je kunt je favoriete munt vervolgens kopen bij Bitvavo.

  • Populairste exchange
  • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Hoe maak je winst met HODL-en?

Het idee van HODL is, laag kopen en hoog verkopen.

In andere woorden je koopt wanneer de koers laag is, dit is het punt wanneer er eigenlijk geen of weinig interesse en vraag is naar de munt. “Niemand praat erover”

Je verkoopt op het moment dat er veel vraag naar de munt is en iedereen het erover heeft. Wanneer mensen hoort praten over crypto die er normaal niets mee te doen hebben, dan weet je eigenlijk wel voldoende. Dit is het punt om te verkopen, want vaak betekent dit een ommekeer. En dus een daling in de koers.

Als je hier goed op inspeelt heb je goede kansen winsten te maken.

Samenvatting en Conclusie: Wat is HODL?

HODL betekent Hold On For Dear Life. Het verwijst naar de investeringsstrategie: Buy-and-Hold. Sinds 2013 is het begrip HODL in de investeringswereld zijn eigen leven gaan leiden. Hoewel het raar klinkt, is het wel een serieuze investeringsstrategie.

Naast een flinke dosis geduld wat nodig is om hier winst uit te halen is het nodig om goed je onderzoek te doen. Niet elke crypto munt leent zich voor deze investeringsstrategie.

Het klinkt dus simpel, maar er komt iets meer bij kijken. Hoe je het beste kunt HODL-en en nog veel meer om geld te verdienen met crypto, leer je in de cryptocurrency beginnerscursus – Crypto Masterclass.

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 03/04/2021
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu starten met bitcoin en crypto?

Complete Bitcoin en crypto start-up gids. Meld je vandaag nog aan voor jouw gratis starterpack