Wat is Bitvavo staking? Makkelijk uitgelegd voor beginners

Bij elke noemenswaardige exchange kun je tegenwoordig crypto staken. Bitvavo gaat mee in deze ontwikkeling. Het heeft functionaliteit uitgebreid met Bitvavo staking. In dit artikel leer je over het crypto staking. En hoe je het activeert bij Bitvavo. Dit kun je verwachten:

 • Hoe werkt staking?
 • Wat zijn de voor- en nadelen?
 • Waar moet je aan denken bij staking?
 • En hoe kun je bitvavo staking inschakelen?
 • Zijn er alternatieven voor staking?

Heb je nog géén account? Deze kun je via onderstaande knop gratis aanmaken. 👇

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Wat is crypto staking?

Je zou staking kunnen vergelijken met het sparen van je fiat geld. Over het geld dat je op de bank laat staan ontvang je rente. Hoewel het nihiel is tegenwoordig. En wanneer je een aanzienlijk bedrag op de bank hebt staan, moet je er al over betalen.

Crypto staking is het vasthouden van je cryptovaluta in je wallet voor onbepaalde tijd. Hierover ontvang je rente, het percentage kan verschillen. Dit verschil is er tussen verschillende munten én tussen de verschillende exchanges.

Omdat steeds meer Exchanges staking rewards bieden, moet je eigenlijk wel mee in deze trend. Bitvavo heeft de mogelijkheid tot staking dus ook toegevoegd aan de mogelijkheden.

Bitvavo staking inschakelen

Het is overigens heel gemakkelijk om Bitvavo staking in te schakelen. Heb je nog géén account? Maak er dan één aan via onderstaande knop. 👇

In het aanmeldproces kom je vanzelf de optie tegen om staking in te schakelen.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Heb je al een Bitvavo account? Ga dan naar je instellingen. Via de website: Wanneer je bent aangemeld ga je rechtsboven naar je naam. Hieronder komt een menu naar beneden. Kies instellingen.

Scroll naar beneden tot je: “accountinstellingen” tegenkomt. Daar zie je de optie staking. Kies inschakelen via het dropdownmenu.

Bitvavo staking inschakelen
Bitvavo staking inschakelen

Bitvavo app staking inschakelen

Navigeer naar instellingen. Dit doe je door op het icoontje van het poppetje te klikken. Dit staat rechtsonderin het scherm. Vervolgens zie je dit scherm. Hier zie je staking al staan. Klik om te activeren.

bitvavo staking inschakelen app
Staking inschakelen in Bitvavo app

Welke coins kun je staken bij Bitvavo?

Momenteel kun je onderstaande cryptocoins staken bij Bitvavo. Het kan zijn dat er wijzigingen in zijn. Voor de actuele lijst verwijs ik je graag door naar Bitvavo.nl

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Ripple (XRP)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

Wat zijn de bitvavo staking opbrengsten?

De bitvavo staking rewards zijn variabel. Dagelijks worden deze opnieuw berekend. De staking opbrengsten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals; laagste waarde, open orders, etc..

Wanneer worden de staking opbrengsten uitbetaald?

De staking opbrengsten worden wekelijks op maandag uitbetaald. Dit is in het geval van Bitvavo. Bij een andere exchange of broker kan het anders geregeld zijn.

Wat is het risico van crypto staking?

Er zijn verschillende risico’s gebonden aan staking.

 1. Je loopt het risico dat de munt die jij kiest te staken gedeeltelijk of volledig zijn waarde verliest. In dit geval kan het zijn dat de waarde van je crypto verzameling lager is dan wat je hebt ingelegd. Of het rendabel is hangt dus onder andere af van de koers. En die is nogal volatiel.
 2. Exchanges en brokers zijn een populair doelwit voor hackers. Ook al doen deze partijen er alles aan om je assets te beveiligen. Toch loop je het risico dat iemand anders er met je coins vandoor gaat.

De voordelen en nadelen

Voordelen

 • Het is gemakkelijk, vooral in vergelijking met mining
 • Je hoeft alleen maar crypto te kopen en in je wallet te houden.
 • Naast koerswinst kun je nog wat extra meepakken
 • Staking draagt bij aan de blockchain van je cryptocoin

Nadelen

 • Wil je er écht vruchten van plukken, dan heb je al een flinke inleg nodig.
 • Je hebt je crypto niet in eigen beheer. Het staat in beheer bij Bitvavo. Het beste is je crypto in eigen beheer te hebben.
 • Het risico dat je gestakete cryptomunt zijn waarde verliest.

Let op ⚠

Het kan zijn dat er aanvullende voorwaarden zijn in de vorm van:

 • een minimum drempel
 • een minimale stakingstermijn

Crypto staking, waar moet je op letten?

Ervanuitgaande dat je geld wilt verdienen met crypto staking, een paar tips om extra rekening mee te houden. Misschien heb je het al uit bovenstaande kunnen afleiden.

 • Kies de juiste crypto. Wanneer je investering in waarde verliest of helemaal over de kop gaat, heb je er niets aan. Dus doe je onderzoek. En kies verstandig
 • Let op de minimum drempel. Wanneer deze hoger is dan het bedrag aan crypto dat je staked, heb je er niets aan. Hoe hoog deze drempel is, is niet rechtlijnig te zeggen. Het varieert ten eerste al per exchange. Ten tweede verschilt het per cryptomunt.
 • De beweeglijkheid. Crypto’s zijn enorm volatiel. Dit is bepalend voor de opbrengsten van je crypto investering.

Alternatieven voor crypto te staking

Er zijn meerdere manieren om je vermogen te doen groeien. Staking is de makkelijkste manier. En verleidelijk voor beginners.

DCA methode

Via de DCA methode spaar je ook vermogen op. DCA staat voor Dollar Cost Averaging. En verwijst naar het periodiek op een vast moment voor een x-bedrag crypto kopen. En dit vasthouden. Deze manier is ook vrij makkelijk. Omdat jij je cryptocoins dan toch vasthoudt is dit te combineren met staking. Maar je kunt je stack ook overzetten naar je eigen wallet.

Cryptotraden

Met de juiste kennis kun jij de volatiliteit van de cryptomarkt in je voordeel laten werken. Wanneer je op het juiste moment koopt en verkoopt. Kun je hier goede winsten uit halen. Dit vraagt échter om de juiste kennis en vaardigheden. Gelukkig kun je dit leren. In de cursus technische analyse van Madelon Vos kun je dit stap voor stap leren. Kun je alleen crypto staken bij bitvavo?

Nee, het kan inmiddels bij een groot aantal crypto brokers en exchanges. Zie hiervoor de crypto broker vergelijker.

Conclusie en samenvatting

bitvavo staking is een aantrekkelijke manier om je vermogen in crypto’s te doen groeien. Ten eerste is het makkelijk. Je hoeft enkel je crypto’s bij je exchange te laten staan. Tijd doet de rest voor je.

Er kleven wel een paar risico’s en nadelen aan, waarvan jij je bewust dient te zijn.

 1. de markt is volatiel. De winsten die je haalt zijn voor een nog groter deel dan je staking opbrengsten afhankelijk van de koers
 2. Kies munten die je vertrouwt, aan een mooie spaarpot van je favoriete cryptomunt heb je niets meer, wanneer het niets meer waard is. Omdat het project gefaald is of iets dergelijks.
 3. Exchanges staan onder constante dreiging van hackers. Daarom is het veiliger zelf je crypto op te slaan.

Dus ben je hiervan bewust. Wanneer je bereid bent te leren, is er veel meer te verdienen aan crypto. Je kunt de volatiliteit in je voordeel laten werken, als trader. Dit kun je o.a. leren in de cursus van Madelon Vos. Maar, er zijn meerdere cursussen die je hetzelfde kunnen leren. De crypto masterclass bijvoorbeeld. Je kunt deze twee crypto beginnerscursussen vergelijken.

Mis deze toppers niet 🤫

Achter de schermen zijn Maarten Oostland, Abe Dijkstra en Max Kruisberg een enorm waardevolle cursus aan het creëren met een superenthousiaste community cryptoliefhebbers. Onlangs heb ik Maarten gesproken. Hij vertelde mij dat de cursus van de Cryptocommunity een enorme update krijgt. In mijn Cryptocommunity review geef ik je een complete insider blik in deze community en cursus.

Ik ben super benieuwd hoe de cursus er straks uitziet. Want, boy oh boy. Deze mannen hebben er verstand van. En… willen je graag helpen.

De community is nog kersvers.

Max, Abe en Maarten begrijpen dat ze de deuren goed open moeten zetten. Daarom hebben ze nu tijdelijk een extra lage welkomstprijs.

Dus… Kennis, community, en geld over houden om te investeren. 🤔

Ik weet het wel. Meer lezen? Cryptomanuals Cryptocommunity review

Bitvavo staking, doen of niet?

Dat is afhankelijk van je eigen wensen kennis en vaardigheden. Het is een makkelijke manier om je crypto vermogen te doen groeien. Maar, let op de risico’s en factoren die bepalend zijn voor je opbrengsten.

Bitvavo staking inschakelen, is in ieder geval een eitje. Hoe je dat doet staat in dit artikel uitgelegd.

Verder is de DCA methode een makkelijke manier om zonder al te veel kennis je crypto vermogen te doen groeien.

 • Populairste exchange
 • met de laagste transactiekosten van Nederland
Bitvavo aanmelden met korting

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 29/04/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Start vandaag nog bij Bitvavo de goedkoopste crypto exchange van Nederland

en verhandel je eerste € 1.000,- gratis