wat is een airdrop? gratis crypto! Doe je mee? 2 stappen

Wat is een airdrop? In de wereld van crypto zijn airdrops een bekend begrip. Voor de oppertunisten klinkt gratis crypto en als je het goed doet, gratis geld verdienen natuurlijk als muziek in de oren. Maar, Wat zijn crypto airdrops, nu eigenlijk? Is het echt zo makkelijk geld verdienen met crypto? En hoe doe je eraan mee?

Wat is een airdrop?

Wat crypto airdrops zijn is in een paar woorden uitgelegd: Een airdrop is het uitdelen van gratis crypto door een cryptoproject. Je zou het kunnen zien als een marketingactie om relatief snel en goedkoop de bekendheid te vergroten. Het is een antwoord op het niet mogen promoten via social media. Hierbij zijn het de gebruikers die profiteren van dit gratis geld, omdat er wat tussenliggende stations worden overgeslagen.

Waarom zijn er crypto airdrops?

De redenen om een crypto airdrop te houden zijn, kun je eigenlijk uit voorgaande paragraaf wel vinden. Voor nieuwe crypto bedrijven is het een makkelijke en goedkope manier om nieuwe investeerders te enthousiasmeren voor hun bedrijf. Door een deel van de crypto valuta gratis weg te geven, hoopt het bedrijf dat enthousiastelingen het nieuwe bedrijf ondersteunen. Dit kan door zelf cryptovaluta bij te kopen, hun enthousiasme te delen met andere investeerders etc..

En zoals ik in voorgaande paragraaf noemde. Het is niet zo makkelijk voor crypto projecten om reclame te maken. Via social media kan het bijvoorbeeld niet. Airdrops zijn hiervoor een oplossing.

Met airdrops willen de crypto projecten eigenlijk een hype crëeren, om hun bedrijf/ project een flinke kickstart te geven.

Redenen om een crypto airdrop te houden:

 • Trouwe gebruikers belonen
 • Nieuwe leads verzamelen
 • Awareness; bekendheid van project vergroten

typen airdrops

Er zijn twee types airdrops: Aangekondigde en onaangekondigde airdrops. Ik hoef je vast niet uit te leggen wat het verschil is.

Nieuwe cryptoprojecten kiezen er vaak voor om een aangekondigde airdrop te houden. Wanneer je googled, zul je vanzelf websites tegenkomen met agenda’s van airdrops. – Check wel de betrouwbaarheid van je crypto bron –

Zijn crypto airdrops veel waard?

Crypto airdrops komen vaak van nieuwe bedrijven, de waarde van de gratis uitgedeelde cryptovaluta ligt vaak tussen de $1 en $20, maar het kan ook meer zijn. Er zijn voorbeelden van airdrops waarbij de waarde van de cryptotokens in korte tijd fors in waarde gestegen zijn. Het is dus mogelijk veel aan crypto airdrops te verdienen.

Wat levert een airdrop op?

Wat een airdrop oplevert is afhankelijk van verschillende factoren. De waarde van de cryptovaluta die je ontvangt kan liggen tussen de 1 en 20 dollar, met een uitzondering naar boven.

Hierbij moet jij je zelf wel realiseren dat jij niet de enigste bent die de gratis crypto ontvangt. En dat de kans veel geld te verdienen door direct je gratis cryptotokens door te verkopen niet héél groot is. Wat natuurlijk ook te maken heeft met vraag aanbod. Een jong cryptoproject geniet namelijk nog niet zo veel bekendheid, de vraag naar hun tokens zal naar alle waarschijnlijkheid niet gelijk heel groot zijn.

Nog iets om rekening mee te houden is de slagingskansen van nieuwe cryptoprojecten. Er komen dagelijks vele nieuwe cryptoprojecten bij! 90% hiervan redt het niet. Wat zullen cryptomunten van een geflopt bedrijf of project waard zijn?

wat is een airdrop cover
Met een aidrop vallen de gratis cryptomunten -bijna- letterlijk uit “de lucht”

Hoe doe je mee aan een airdrop?

In feite is vrij gemakkelijk mee te doen aan een airdrop. Meestal ben je in een paar minuten klaar. Het is zo simpel als je zelf inschrijven met een email- en walletadres. Welke wallet je nodig hebt, staat meestal wel bij de desbetreffende airdrop vermeld.

Meedoen in 2 stappen:

 1. Vind een geplande airdrop
 2. Meld je gratis aan met e-mail en wallet.

social media

Ook al is adverteren via social media moeilijk tot onmogelijk voor crypto bedrijven. Toch wordt er wel van deze kanale gebruik gemaakt. Zo kan het zijn in ruil voor een crypto airdrop een like op facebook pagina wordt gevraagd. Lid zijn van verschillende social media kanalen kan dus helpen bij het vinden van je airdrops.

Telegram is een kanaal dat vaak wordt gebruikt voor updates van airdrops. Zowel tussenpersonen die graag informatie delen als de crypto projecten zelf gebruiken dit kanaal.

Wat je nodig hebt om mee te doen:

 • Email adres – noodzakelijk
 • Wallet – noodzakelijk
 • Telegram – extra

Voor- en nadelen van een cryptodrop

Voordelen:

 • Gratis crypto
 • Gratis kans om geld te verdienen met crypto

Nadelen

 • Het is een uitzoekwerk om mee te doen aan airdrops
 • Geplande airdrops komen vaak van nieuwe projecten. Hun kans van slagen is niet zo groot. De kans dat je geld verdient is aanwezig, maar klein. Het is misschien rendabeler om je tijd en energie te investeren in iets waarmee je meer kans van slagen hebt. Zoals cryptotraden, een échte skill is. Crypto trading leer je in de crypto masterclass van Allesovercrypto.

Wat doe je met je gratis crypto?

Dat is aan jou, er zijn verschillende strategieën mogelijk. Direct verkopen zal meestal niet de meest winstgevende keuze zijn. Het helpt je de koers in de gaten te houden, het bedrijf, de bekendheid, etc.. Aangezien je doel is: geld verdienen. Zelfs bij dit geschenk van de hemel, dien je een strategie te bedenken om er een winstgevende deal van te maken.

Samenvatting en conclusie

Wat zijn crypto airdrops?

Kort samengevat:

Een crypto airdrop is een marketingactie van een cryptoproject waarbij het een deel van hun cryptovaluta gratis uitdeelt

:crypto airdrop

Dit kan gepland en onaangekondigd gebeuren. Het eerste komt vaak voor bij beginnende cryptoprojecten. Deze airdrops hebben tot doel zichtbaarheid te vergroten en een hype op gang te brengen.

Is meedoen aan een airdrop de moeite waard?

Er is een kans dat je geld verdient aan een crypto airdrop met een minimale investering in geld, namelijk 0. Wil jij je kansen vergroten, dan is het verstandig onderzoek te doen. Er zijn verschillende websites waarop crypto airdrops gepland staan. Heb je inzicht in de markt, in kansen en mogelijkheden en weet jij de speciale airdrops te vinden. Dan kun je hier zeker geld mee verdienen. En dan zou ik zeggen, het is de moeite waard.

Échter, wil je een skill leren waarop je kan bouwen en een stevige fundering neerleggen om financieel vrij te zijn en met crypto online je geld te verdienen, dan zou ik ook kijken naar crypto trading, staking, etc. Een goede leerschool, met alle informatie onder één dak (een enorme time and money saver) is de crypto cursus van Allesovercrypto. Via onderstaande knop kun jij hun gratis webinar bekijken. En met flinke korting hun cursus volgen.

Geld verdienen met crypto?

Alles over crypto bij één vertrouwde bron.
In een complete cursus.

Meld je nu aan voor het gratis webinar: Bitcoin training


Gerelateerde berichten

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 30/11/2020
Picture of Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *