Wat is Metamask? Hoe werkt Metamask? Beginners uitleg

De blockchain blijft bouwen en groeien. MetaMask is één van de laatste ontwikkelingen waarmee je Blockhain en internet dicht bij elkaar worden gebracht. Wat is MetaMask en hoe werkt het?

In deze beginnersuitleg weet je het zo.

bitcoin starterpack

Verdien jij al geld met Crypto?

Meld je nu aan en download jouw Bitcoin en crypto starterpack vandaag nog. 👇

Wat is Metamask?

MetaMask is een applicatie die je kunt installeren in verschillende browsers als: Google Chrome, Brave (aanrader), Firefox. Met deze app kun je de blockchain veilig koppelen aan je internetbrowser.

Omdat het Ehtereum netwerk op een andere manier communiceert als het traditionele internet, heeft Metamask een Javascript library ontworpen, om dit wel te kunnen.

Dankzij Metamask kun je direct vanuit je browser communiceren met DAPPS – Decentralized Apps.

Metamask is een wallet

In je Metamask app kun je meerdere adressen en private keys bewaren. Je kunt ERC-20 tokens kopen, en je kunt er Ether mee versturen en ontvangen.

Metamask bewaard inloggegevens

Je kunt je gebruikersgegevens van verschillende platformen bewaren op Metamask, hierdoor kun je bij verschillende dapps inloggen. Wanneer je dit goed instelt kun je dit veilig doen.

Metamask uitleg

MetaMask installeren

Net als het toevoegen van andere extensies is het vrij gemakkelijk om metamask aan je browser toe te voegen.

Hier onder leg ik het voor je uit:

  1. Ga naar de officiële website van MetaMask. Dit doe je natuurlijk met je internet browser, waarop je MetaMask wilt installeren.

2. Via de blauwe knop met download kom je in het volgende scherm:

Download metamask
MetaMask Installeren – download de extensie

3. Afhankelijk van welke browser je gebruikt kies je de extensie die je nodig hebt. Voor Chrome, FireFox, Brave of Edge.

4. Vervolgens kom je op de pagina, waar je de exensie kan toevoegen

MetaMask extensie toevoegen
MetaMask Extensie toevoegen

5. Er komt een pop up omhoog. Kies voor exentsie installeren

extensie toevoegen
Pop up om akkoord te geven.

6. Nu heb je rechtsboven in je browser het logo van MetaMask staan. Of je je wordt direct doorgestuurd naar een nieuwe pagina, via welke je MetaMask kunt installeren.

7. Get started – Kies voor “Create a Wallet” als je nog geen MetaMask wallet hebt. Anders kies je voor “Import wallet”. We maken nu een nieuwe aan dus: Create Wallet

8. Accepteer de voorwaarden

9. En je bent zover dat je een wachtwoord aan kunt maken.

✅ Je wachtwoord is lang, 20 tekens is optimaal, onpersoonlijk, en bestaat uit een verschillendet ekens door elkaar a-z/ A-Z/ 0-9/ speciale tekens. Dit sla je natuurlijk veilig op.

10. Nu zie je een reeks van 12 woorden. Dit wordt ook wel de seed phrase genoemd. Deze woorden zijn super belangrijk. Dus schrijf deze woorden goed op. Het beste bewaar je dit offline, bijvoorbeeld op een stuk papier. Met deze seed phrase kun je naelijk altijd toegang tot je MetaMask wallet herstellen, voor het geval je computer kwijtraakt, oid..

11. Boem. Daar ben je, All set up met je MetaMask Wallet.

Waar is de MetaMask extensie?

MetaMask geinstalleerd
Browser zoekbalk boven in

Helemaal bovenin rechts, vind je nu je MetaMask extensie. Via het logo; de vos kun je inloggen.

MetaMask Login
MetaMask Login

Help: MetaMask staat er niet tussen

Staat MetaMask niet op de plek tussen de andere icoontjes?

Klik dan op het grijze puzzelstukje. En “pin” MetaMask vast in de balk.

Vervolgens zie je MetaMask tussen de andere exentsies staan. Hier kies je

MetaMask extensie vastpinnen
MetaMask vastpinnen

Samenvatting en conclusie

Wat is MetaMask?

Een extensie die het mogelijk maakt om via je je browser met de blockchain te communiceren. Naast een wallet kun je er ook je inloggegevens voor verschillende dapps op bewaren.

Je kunt vrij gemakkelijk eeen account aanmaken. Om er vervolgens mee met verschillende websites te verbinden of een wallet aan te maken. Ben je eenmaal ingelogd, druk dan op de drie puntjes. Om dit te kunnen doen. Van hieruit volg je de verdere stappen.

De blockchain komt naar het internet. Met MetaMask wordt alles makkelijker. Dit is slechts één van de vele ontwikkelingen. En… er is geld mee te verdienen. Wil je weten hoe? In de Crypto Masterclass leer je alles over de laatste trends in cryptoland. En hoe je met crypto passief inkomen kunt realiseren.

bitcoin starterpack

Verdien jij al geld met Crypto?

Meld je nu aan en download jouw Bitcoin en crypto starterpack vandaag nog. 👇

MetaMask FAQ’s

  1. Wat is MetaMask?

    Een extensie die het mogelijk maakt om via je je browser met de blockchain te communiceren. Naast een wallet kun je er ook je inloggegevens voor verschillende dapps op bewaren.

  2. Hoe werkt MetaMask?

    Via de officiële website kun je de extensie toevoegen. Vervolgens maak je een account aan. Om uiteindelijk in te loggen. Hier kun je de stappen vinden om MetaMask te installeren.

Laatst bijgewerkt: 13/05/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank

Verdien jij al geld met crypto?

De Ultieme gids naar geld verdienen met bitcion en crypto ➡