Wat is pump en dump?

Wat is pump en dump? Snel geld of een risicovolle onderneming. Na dit artikel weet jij, of je mee wilt doen aan koersmanipulatie. En ken je een alternatief.

De ongereguleerde markt van crypto’s is gevoelig voor zotte praktijken zoals de bekende pump & dump. Wat is pump en dump? Hoe werkt het en kun je er geld aan verdienen.

Na dit artikel kun je weet je wat voor jou de beste keuze is. Meegaan in een gemanipuleerde markt, met grote kans om bedrogen uit te komen. Of investeren in kennis, waarmee jij zelf je geld kunt verdienen met cryptomunten. Weet je het nu al? Check deze waardevolle gratis training. Nu kijken ➡

Gratis Bitcoin Training

Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?

👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇

Wat is een pump en dump?

Een pump en dump is vaak een georganiseerde actie, waarbij een grote groep op korte termijn veel munten van één bepaalde cryptocurrency koopt. (Maar het kunnen ook aandelen etc. zijn) De koers schiet hierdoor omhoog. De kopers dumpen; verkopen vervolgens snel weer al hun cryptomunten. En gaan er met de winst vandoor.

Kenmerken van een pump en dump:

  • Cryptocurrency met kleine marketcap.
  • Grote groep stapt in en uit op korte termijn

Waarom coins met een kleine marketcap?

De koers van deze kleine cryptomunten is veel makkelijker te manupileren dan die van grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum.

Hoe ontstaat deze grote groep?

Het gebeurd dat de groep die de pump & dump via een bepaald social media kanaal een groot gevolg aan goudzoekers en investeerders weet te bereiken. Kanalen hiervoor zijn; Telegram en Twitter

Kun je geld verdienen met een Pump en Dump?

In principe is het mogelijk geld te verdienen aan een pump en dump. Het is dan wel de kunst om op het juiste moment in- en uit te stappen.

Omdat een pump en dump meestal in een korte periode plaats vindt, is de kans groot dat je de boot mist. En dat je bij de partij hoort die geld verlies aan dit event.

Onthoudt aub dat een pump en dump een georganiseerde gebeurtenis is. De mensen die dit organiseren hebben het beste voor met hun eigen portemonnee. En in veel mindere mate met die van een ander; de jouwe.

Hoelang duurt een pump & dump?

De uiteindelijke geplande pump & dump kan enkele uren of zelfs minuten duren. Let op: Er staat gepland. Het gaat om een doordachte actie om de markt te manipuleren, waardoor het lijkt alsof er een bullrun gaande is.

In de aanloop naar deze geplande pump en dump is zo de koers zo gemanipuleerd, dat het lijkt alsof er een natuurlijke bull-run aan de gang is. Deze bull run kan dus meerdere dagen duren.

Wanneer in- en uitstappen?

Om te weten wat het beste moment is om de cryptomunt te kopen, moet je de juiste kennis hebben, en/of je moet betrokken zijn bij de groep.

Pump en dump, het fenomeen van cryptocurrency?

Nee hoor. Het gebeurd al veel langer. Alle markten zijn hiervoor in meer of mindere mate gevoelig. In de geschiedenis is dit meermaals voorgekomen. Een voorbeeld hiervan is de beursgang van world online in 2000. Deze pum en dump heeft veel mensen met verlies achter gelaten.

Wel is het zo dat de crypto markt nog redelijk ongereguleerd is, en dat dit soort praktijken makkelijker zijn uit te voeren.

Overheden en instanties proberen zich wel steeds meer te bemoeien met de markt van cryptocurrency. Of dit een goed of slecht teken is, is afhankelijk van hoe je er zelf tegenaan kijkt.

Voordelen en nadelen van een pump en dump

Voordelen

  • Het is een mogelijkheid om snel veel geld te verdienen
  • Je kan geld verdienen met een relatief kleine investering

Nadelen

  • Risicovol
  • Je profiteert van een oneerlijke gebeurtenis
  • Je bent afhankelijk van de organisatoren
  • Je volgt dom de groep, en bent niet zelfstandig
  • Veel scammers actief met pump en dump. Je moet écht op de hoogte zijn.

Samenvatting en conclusie: Wat is een pump en dump? Meedoen of niet?

De beslissing mee te doen aan een pump en dump, laat ik aan jou. Je weet nu dat het een enigszsins dodgy gebeuren is, waarbij de koers wordt gemanipuleerd door een groep investeerders. Deze groep heeft voornamelijk de eigen belangen in het oog. Het is mogelijk je winst te pakken, als je er zelf als de kippen bij bent.

Wil je op een zelfstandige manier aan de slag met cryptocurrency? En er op een betrouwbare manier je geld mee verdienen? Derek Westra en Patrick Suiker hebben heel wat ervaring in de crypto wereld. Ze kennen de do’s en don’ts en de scams van de kansen. Met Allesovercrypto hebben ze een gratis webinar; de bitcoin training beschikbaar. Deze kun je hier kijken ➡

Gratis Bitcoin Training

Wil je alles leren over Bitcoin, de blockchain en altcoin? En hoe je hier geld mee kunt verdienen?

👇 Meld je nu aan voor de gratis bitcoin training 👇

Disclaimer:

Geld en vrijheid is geen financieel adviseur en de content op deze website is geen financieel advies. Alle informatie op deze website is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek of raadpleeg een deskundige bij het maken van financiële beslissingen en investeer alleen geld dat je kunt missen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen investeringen.

Laatst bijgewerkt: 07/01/2021
Wouter
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.
Wouter
Vrijheid creëren om mijn dromen te verwezenlijken en anderen helpen dit ook voor zichzelf te realiseren is de intentie van mijn blog: Geld en vrijheid. Met internet ligt de wereld letterlijk bij je op schoot. Met de vele mogelijkheden van het kent om geld te verdienen is financiële vrijheid creëren enkel een keuze. Ik deel mijn kennis en ervaringen met de intentie jouw te helpen in jouw weg met geld en vrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *